Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1/2l mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- so
Priprema
Uključiti rernu na 250 stepeni.
Dobro izmešati brašno, prašak za pecivo i so.
Polako zamesiti mlakom vodom (testo ne bi trebalo da bude tvrdo).
U veću tepsiju sipati ulje. Staviti testo u tepsiju, i premazati uljem. Polako razvući.
Viljuškom izbosti testo po površini kako bi lepo strujao topao vazduh za vreme pečenja.
Peći oko 25 minuta.
Vruću pogaču prekriti čistom krpom.
NAPOMENA: Pogača se topla lomi, ne seče nožem.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna