Oblande su veoma zahvalna poslastica jer se brzo prave, a u njihovom ukusu uživaju i veliki i mali. Sa voćem, vanila kremom, filom od oraha..., ove ukusne keksiće zaista možete pripremati na razne načine. Ovog puta, izabrali smo jedan stari recept za oblande, koje su često pripremale naše bake.
Potrebno je:
-700 ml mleka
- 400 g šećera
- 200 g maslaca
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kakao
Priprema
U šerpi malo istopiti šećer i naliti 1/2 l mleka. Kuvati dok se šećer potpuno ne istopi (oko 15 minuta).
U odvojenoj posudi brašno i kakao izmešati sa 200ml hladnog mleka, pa polako sipati u vrelo mleko.
Fil kuvati kao puding, a zatim dodati puter i vanilin šećer. Sve prokuvati još pet minuta.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna