Oblande su veoma zahvalna poslastica jer se brzo prave, a u njihovom ukusu uživaju i veliki i mali. Sa voćem, vanila kremom, filom od oraha..., ove ukusne keksiće zaista možete pripremati na razne načine. Ovog puta, izabrali smo jedan stari recept za oblande, koje su često pripremale naše bake.
Potrebno je:
-700 ml mleka
- 400 g šećera
- 200 g maslaca
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kakao
Priprema
U šerpi malo istopiti šećer i naliti 1/2 l mleka. Kuvati dok se šećer potpuno ne istopi (oko 15 minuta).
U odvojenoj posudi brašno i kakao izmešati sa 200ml hladnog mleka, pa polako sipati u vrelo mleko.
Fil kuvati kao puding, a zatim dodati puter i vanilin šećer. Sve prokuvati još pet minuta.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu