Oblande su veoma zahvalna poslastica jer se brzo prave, a u njihovom ukusu uživaju i veliki i mali. Sa voćem, vanila kremom, filom od oraha..., ove ukusne keksiće zaista možete pripremati na razne načine. Ovog puta, izabrali smo jedan stari recept za oblande, koje su često pripremale naše bake.

Potrebno je:

-700 ml mleka

- 400 g šećera

- 200 g maslaca

- 2 vanilin šećera

- 2 kašike brašna

- 1 kašika kakao

Priprema

U šerpi malo istopiti šećer i naliti 1/2 l mleka. Kuvati dok se šećer potpuno ne istopi (oko 15 minuta). 

U odvojenoj posudi brašno i kakao izmešati sa 200ml hladnog mleka, pa polako sipati u vrelo mleko.

Fil kuvati kao puding, a zatim dodati puter i vanilin šećer. Sve prokuvati još pet minuta.

Prijatno!

PROBAJTE I...