U ovom neobičnom ukusu uživaće svi ukućani.
Potrebno vam je:
- 500 g belog pilećeg mesa
- 250 g šampinjona
- 2 štapića celera
- 1 manja glavica crnog luka
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml mleka
- 1 kašika Vorčestir sosa
- so i biber po ukusu
Za proju:
- 1 jaje
- 180 ml jogurta
- 3 kašike ulja
- 50 g brašna
- 60 g palente
- 1 kašičica praška za pecivo
- so po ukusu
Priprema:
- Piletinu iseckati na komade veličine zalogaja. U šerpi zagrejati ulje, dodati iseckano meso, pa ga uz povremeno mešanje propržiti da pobeli sa svih strana, a zatim meso izvaditi iz šerpe i ostaviti na toplom mestu. Zagrejati rernu na 180C. Na istoj masnoći propržiti sitno seckani celer i crni luk. Kada povrće omekša i postane staklasto, dodati brašno, promešati i odmah naliti mleko. Uz stalno mešanje na laganoj vatri, kuvati dok se ne zgusne. Dodati sos, so i biber po ukusu. Posudu dimenzija 20x20cm podmazati uljem, pa izručiti smesu od mesa i povrća. Za proju prvo umutiti jaje penasto mikserom, a zatim dodati jogurt i ulje, pa lagano sjediniti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, so po ukusu, ulje i palentu. Sjediniti masu. Pripremljenu smesu za proju izliti ravnomerno preko mesa u posudi. Peći u zagrejanoj rerni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna