U ovom neobičnom ukusu uživaće svi ukućani.

Potrebno vam je:

- 500 g belog pilećeg mesa

- 250 g šampinjona

- 2 štapića celera

- 1 manja glavica crnog luka

- 3 kašike ulja

- 1 kašika brašna

- 200 ml mleka

- 1 kašika Vorčestir sosa

- so i biber po ukusu

Za proju:

- 1 jaje

- 180 ml jogurta

- 3 kašike ulja

- 50 g brašna

- 60 g palente

- 1 kašičica praška za pecivo

- so po ukusu

Priprema:

- Piletinu iseckati na komade veličine zalogaja. U šerpi zagrejati ulje, dodati iseckano meso, pa ga uz povremeno mešanje propržiti da pobeli sa svih strana, a zatim meso izvaditi iz šerpe i ostaviti na toplom mestu. Zagrejati rernu na 180C. Na istoj masnoći propržiti sitno seckani celer i crni luk. Kada povrće omekša i postane staklasto, dodati brašno, promešati i odmah naliti mleko. Uz stalno mešanje na laganoj vatri, kuvati dok se ne zgusne. Dodati sos, so i biber po ukusu. Posudu dimenzija 20x20cm podmazati uljem, pa izručiti smesu od mesa i povrća. Za proju prvo umutiti jaje penasto mikserom, a zatim dodati jogurt i ulje, pa lagano sjediniti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, so po ukusu, ulje i palentu. Sjediniti masu. Pripremljenu smesu za proju izliti ravnomerno preko mesa u posudi. Peći u zagrejanoj rerni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo.

Probajte i...