Kolač sa grejpfrutom i jogurtom je sočan i ukusan, a veoma brzo I jednostavno se priprema.

Potrebno je:

190g brašna

1 i 1/2 kašičica praška za pecivo

1/2 kašičice soli

3 jaja

180g grčkog jogurta

200g braon šećera

120 ml ulja

1 cela narendana kora jednog grejpfruta

60 ml isceđenog grejpfruta

2 kašičice ekstrakta vanile

Za icing (preliv):

120g šećera u prahu

2 kašike ceđenog grejpfruta

1/4 kašičice ekstrakta vanile

Priprema

1. Odmah uključite rernu na 170°. 

2. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji umutite jaja, pa u to dodajte grčki jogurt, braon šećer, ulje, koru grejpfruta, ceđeni sok grejpfruta, 120 ml ulja i ekstrakt vanile.

3. Sipajte mokre sastojke u suve sastojke i umutite lepo ali ne morate previše, tek da se sjedini. Testo će biti malo grudvasto. Sipate u kalup za vekne i stavite da se peče oko 45 minuta.

4. Dok se peče, napravite icing: mešajte sve sastojke za icing u jednoj recimo šolji dok se skroz ne sjedine u belu smesu. Možete i malo vode da dodate ako vam se čini mnogo gusto. 

5. Kad izvadite kolač iz rerne, preko njega kašikom sporadično pospite icing. 

PROBAJTE I…