Isprobajte jednu zdraviju verziju svog omiljenog obroka. Izbegnite brašno i uživajte u ovom mekom testu od karfiola.

Potrebno vam je

- manja glavica karfiola

- jaje

- 50 g mocarele

- kašika maslinovog ulja

- so, biber, začini po želji

Priprema

Karfiol odvojte na manje cvetove, te ih izrendajte. Preko narendanog karfiola naspite 2 dl ključale vode i ostavite da odstoji desetak minuta. Pomoću gaze ili čiste krpe iscedite svu vodu u drugu posudu. Isceđenom karfiolu dodajte jaje koje ste prethodno umutili, dodajte mocarelu, malo maslinovog ulja i začine. Sve to promešajte.

Rernu prethodno zagrejte na oko 200 stepeni. Testo koje ste dobili kašikom prebacite na papir za pečenje u plehu. Lagano ga utapkajte da dobijete oblik testa. Pecite petnaest minuta, a potom izvadite iz rerne i filujte po želji. Nakon filovanja, vratite picu u rernu na još desetak minuta.

Probajte i...