Isprobajte jednu zdraviju verziju svog omiljenog obroka. Izbegnite brašno i uživajte u ovom mekom testu od karfiola.
Potrebno vam je
- manja glavica karfiola
- jaje
- 50 g mocarele
- kašika maslinovog ulja
- so, biber, začini po želji
Priprema
Karfiol odvojte na manje cvetove, te ih izrendajte. Preko narendanog karfiola naspite 2 dl ključale vode i ostavite da odstoji desetak minuta. Pomoću gaze ili čiste krpe iscedite svu vodu u drugu posudu. Isceđenom karfiolu dodajte jaje koje ste prethodno umutili, dodajte mocarelu, malo maslinovog ulja i začine. Sve to promešajte.
Rernu prethodno zagrejte na oko 200 stepeni. Testo koje ste dobili kašikom prebacite na papir za pečenje u plehu. Lagano ga utapkajte da dobijete oblik testa. Pecite petnaest minuta, a potom izvadite iz rerne i filujte po želji. Nakon filovanja, vratite picu u rernu na još desetak minuta.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.