Za doručak, večeru, ili pak predjelo, ova sočna i mirisna pita je idealan izbor.
Potrebno je:
- 500 g očišćenih karabataka
- 500 g punomasnog mladog sira
- oko 180 gr mileram
- 1/2 kocke kokošije supe
- oko 150 g gaude ili edemara
- 8 kora za gibanicu
- po ukusu so
Priprema:
- Pileći karabatak očistite od kože, masnoće i kostiju, nasečete što sitnije na kockice. Piletinu zatim dinstati na malo ulja uz dodatak kocke za supu oko 5-8 min da piletina omekše.
- Sir izdrobite viljuškom i pomešajte sa mileramom, piletrinom i saftom koji je piletina pustila. Po potrbi dosolite. Sa filom premažite dve spojene kore, na fil narendajte sir i urolajte kao palačinku. Količina je dovoljna za 4 urolane pite.
- Tepsiju premažite uljem, pa u nju poređajte urolane pite. Pite takođe premažite uljem i blago posolite. Pecite na 180 stepeni, dok ne dobije lepu boju gornja kora (oko 20 min). Pite potom izvadite, premažite vodom i odozgo narendajte sir. Pospemo susam po ukusu, pa vratite kratko u rernu da se zapače još koji minut.
- Pita je podjednako ukusna i hladna i topla. Kada se ohladi pita lepo očvrsne. Dok je vruća, fil je mekan, pa ukoliko ne volite mekano punjenje, pre rolanja fil malo pospite grizom.
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji