Ulepšajte vikend svojoj porodici ovom mirisnom i mekom poslasticom.

Potrebno vam je:

- 250 g brašna

- 120 g šećera

- vanilin šećer

- 1 kašičica prašak za pecivo

- 2 jajeta

- 70 ml ulja

- 100 ml jogurta

- 2 kašike maka

- sok i korica limuna

Priprema:

Sjediniti brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati jaja, jogurt, ulje, mak, sok i rendanu koricu limuna. Dobro izmešati žicom kako bi se dobila ujednačena smesa. Kalup za mafine obložiti papirnom korpicom i razliti u njih pripremljenu smesu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.

Gotove mafine zajedno s korpicama izvaditi iz kalupa, ostaviti da se prohlade. Posebno napraviti glazuru. Sjediniti šećer u prahu s limunovim sokom i malo vruće vode. Sve dobro izmešati do željene gustine. Glazurom preliti ohlađene mafine i posuti čokoladnim mrvicama.

Probajte i...