Ulepšajte vikend svojoj porodici ovom mirisnom i mekom poslasticom.
Potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- vanilin šećer
- 1 kašičica prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 70 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 2 kašike maka
- sok i korica limuna
Priprema:
Sjediniti brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati jaja, jogurt, ulje, mak, sok i rendanu koricu limuna. Dobro izmešati žicom kako bi se dobila ujednačena smesa. Kalup za mafine obložiti papirnom korpicom i razliti u njih pripremljenu smesu.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.
Gotove mafine zajedno s korpicama izvaditi iz kalupa, ostaviti da se prohlade. Posebno napraviti glazuru. Sjediniti šećer u prahu s limunovim sokom i malo vruće vode. Sve dobro izmešati do željene gustine. Glazurom preliti ohlađene mafine i posuti čokoladnim mrvicama.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna