Kupine su odličan sastojak svih kolača, a sa vanila kremom i keksom predstavljaju nepogrešivu kombinaciju. Probajte!
Potrebno je:
kora
300g mlevenog keksa
125g maslaca
100ml mleka
fil sa kupinama
300g kupina
150 ml vode
5 kašika šećera
30 g gustina
žuti fil
1l mleka
6 žumanaca
8 kašika šećera
2 vanilin šećera
6 punih kašika brašna
100g maslaca
2 kašike kisele pavlake
i još..
100g keksa
250ml slatke pavlake (po želji)
Priprema
1. Umutiti maslac, dodati keks i mleko i sve dobro umesiti. Masu rasporediti u malu okruglu tepsiju (sa obručem) i ostaviti u frižider da se stegne.
2. Kupine izmiksati, dodati šećer i staviti na šporet. Gustin razmutiti u vodi i sipati u vrele kpine, te skuvati kao puding.
3. U 750ml mleka staviti 4 kašike šećera i staviti na šporet da se greje. Malo umutiti žumanca, dodati 4 kašike šećera, vanilin šećer i preostalo hladno mleko. Sipati i brašno i sve dobro izmešati. Kada mleko provri, skloniti ga sa vatre i polako umešati pripremljenu masu sa žumancima, vratiti na ringlu i kuvati kao puding na blagoj temperaturi. Kad je gotovo, skinuti sa šporeta i umešati maslac, a kada se otopi, dodati i pavlaku pa sve dobro izmešati.
4. Preko kore od keksa sipati polovinu žutog fila malo prohlađenog, zatim složiti red izlomljenog keksa, pa fil od kupina i odozgo sipati ostatak žutog fila.
5. Ostaviti kolač da se dobro ohladi, a zatim, ukoliko želite, staviti dobro umućenu slatku pavlaku.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu