Jesen je predivna i mnogima je omiljeno godišnje doba, ali nas uvek dovede u isti problem - temperature su naprosto nemoguće! Taman smo mislili da je kraj leta i da se više nećemo "kuvati" u dva popodne, ali onda smo upali u situaciju da se budimo sa samo 10, a popodne nas "napadne" 22 stepena.

Što se temperature tiče, ne možemo ništa da uradimo, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da naučimo da se oblačimo slojevito, i to poput eksperta!

Predstavljamo vam pet kombinacija osmišljenih tako da odeću sa sebe ne morate da skidate, već da to bude optimalana razmera prijatnosti, bilo da je vruće ili hladno.

1. Majica i prsluk

Prsluci mogu da izgledaju i grozno i fantastično, ali ako odaberete prsluk-mantil ili prsluk-sako, uvek ćete izgledati sređeno. Ispod njega možete da nosite deblju ili lakšu pamučnu majicu, a možete i da se odvažite na laganu rolku ili pletenu bluzu. Ako ne volite da nosite prsluk raskopčan, rešite to lepim pojasom.

2. Košulja/haljina i džemper

Ne morate da se zadržate na jednom modelu džempera i tipičnoj beloj košulji - to može da bude i košulja sa printom uz neki kardigan. Lepo će izgledati i romantična cvetna haljina preko koje ćete "nabaciti" džemper, koji kasnije lako skinete ako vam je vruće. Predlažemo da obučete i najlonke - najlepše će izgledati neke deblje. S obzirom na to da je predlog midi haljina, tokom hladnog jutra će vam hulahopke zaista grejati noge, a popodne ako temperature dođu i do 20 stupnjeva, najlonke jednostavno možešte da skinete. Ovakva kombinacija će odlično izgledati uz ravne čizme, a još aktuelniji izbor su gležnjače na štiklu.

3. Končana majica i kožna jakna

Končani komadi nose se već godinu dana, a volimo ih jer u njima izgledamo sređenije nego u običnim majicama, a odlično se uklapaju u najrazličitije kombinacije. Kožna jakna je ionako apsolutni jesenji komad, a uz ovaj dvojac ide svašta - ako se odlučite za kratku suknju, predlažemo popularne čizme iznad kolena jer će vas istovremeno grejati, a opet ćete imati i goli deo noge. Sa druge strane, možete da je sparite i s najobičnijim uskim farmerkama i patikama.

4. Tanak duks i teksas jakna

Možda vam deluje nespojivo, ali zapravo izgleda fenomenalno! Važno je samo da je teksas jakna šira, a duks nešto uži, inače će se ružno skupiti u rukavima i na ramenima. U skladu sa okolnostima, jaknu možete da nosite samo preko ramena tako da vam greje leđa ili da je obučete "pravilno". Ovu kombinacijunosite farmerke ili ako se usudite na nešto otkačenije, poput midi suknje i patika.

5. Čarape i šalovi

Zašto ne biste sa sobom poneli i šal ili obuli čarape? Možda čak i dokolenice ili nadkolenice? Ovi modni dodaci zaista čine razliku kada je toplota u pitanju, a fantastičan su modni dodatak koji može sjajno da se kombinuje. Sada se čarape nose čak i na štikle.