Potrebno je:

- 4 jajeta

- 500 g tikvica

- 1 i po kašičca suvog začina

- 50 ml ulja

- 150 ml mleka

- 150 g sira

- 100 g mekog brašna T-400

- 50 g integralnog brašna

- 1 prašak za pecivo

- susam i lan

Priprema:

Tikvice operite, obrišite i isecite na kolutove oko 3-4 mm debljine. Ostavite na stranu dok pripremate ostalo.

Jaja sipajte u sud i umutite mikesrom. Dodajte suvi začin, ulje i mleko. Nakon toga sjedinite integralno brašno i prašak za pecivo. Dodajte prethodnoj smesi i još malo sve zajedno umutite. Dodajte izmrvljen sir i špatulom promešajte da bi ostali komadi sira.

Preko tikvica sipajte meko brašno i promešajte rukama da brašno ostane na tikvicama, a onda izručite u smesu sa jajima. Promešajte. Kalup podmažite puterom i, ako želite, na dno sipajte susam i lan. Sipajte smesu sa tikvicama, malo protresite i stavite da se peče na 200 °C oko 45-50 minuta ili zavisno od vaše rerne.

Detaljan način pripreme pogledajte u prilogu.

Probajte i...