Potrebno je:
- 4 jajeta
- 500 g tikvica
- 1 i po kašičca suvog začina
- 50 ml ulja
- 150 ml mleka
- 150 g sira
- 100 g mekog brašna T-400
- 50 g integralnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- susam i lan
Priprema:
Tikvice operite, obrišite i isecite na kolutove oko 3-4 mm debljine. Ostavite na stranu dok pripremate ostalo.
Jaja sipajte u sud i umutite mikesrom. Dodajte suvi začin, ulje i mleko. Nakon toga sjedinite integralno brašno i prašak za pecivo. Dodajte prethodnoj smesi i još malo sve zajedno umutite. Dodajte izmrvljen sir i špatulom promešajte da bi ostali komadi sira.
Preko tikvica sipajte meko brašno i promešajte rukama da brašno ostane na tikvicama, a onda izručite u smesu sa jajima. Promešajte. Kalup podmažite puterom i, ako želite, na dno sipajte susam i lan. Sipajte smesu sa tikvicama, malo protresite i stavite da se peče na 200 °C oko 45-50 minuta ili zavisno od vaše rerne.
Detaljan način pripreme pogledajte u prilogu.
Probajte i...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.