Potrebno vam je:
Sladoled:
- 4 žumanceta
- 150 g šećera
- 250 g slatke pavlake
- 250 ml mleka
Karamel:
- 20 g mekih karamela
- 5 kašika slatke pavlake
- 150-200 g kikirikija
Ganaš:
- 200 g milka čokolade
- 50 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpu stavite mleko, slatku pavlaku i šećer. Zagrevajte na srednjoj vatri, pazite da ne iskipi.
U drugoj posudi mikserom umutite žumanca sve dok ne postanu svetla. Nakon toga, dodajte ih u šerpu sa mlekom i pavlakom, vratite na vatru i kuvajte uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Ostavite sladoled da se ohladi do sobne temperature, a potom ga naspite u posudu u koju vam odgovara, te stavite u zamrzivač da se stegne nekih sat vremena. Povremeno promešajte sladoled i izravnjajte mu površinu.
2. Karamele stavite u šerpicu na tihu vatru. Kada se otope, dodajte slatku pavlaku, pa mešajte dok se sve lepo ne poveže. Kada se karamel blago prohladi, izlijte ga na slaoled. Budite brzi, jer će se on brzo stegnuti zbog hladnog sladoleda.
Čim ste ga izlili, odmah stavite kikiriki. Ostavite sladoled u frižider dok pripremite ganaš.
3. U šerpici izlomiti čokoladu i dodati slatku pavlaku. Mešajte dok se sve ne otopi i poveže. Maknite sa vatre, pa mešajte dok se prohladi. Kada se ohladi izlijte na sladoled.
Ostavite sladoled da se lepo stegne, a potom ga poslužite. Prijatno!
Probajte i...
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji
Čudesna beba koja je rođena dvaput: Mami izvađena materica u 20. nedelji trudnoće
Dijabetes u trudnoći opasniji nego što se mislilo? Povećava rizik od 3 razvojna problema kod dece