Potrebno je:
300g izlomljenog keksa
200g putera
1l mleka
3 pudinga od vanile ili slatke pavlake
8 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
300-400g jagoda
250ml slatke pavlake
Priprema
Odvojiti malo mleka i u njega sipati tri pudinga. Ostatak mleka staviti na šporet i zasladiti. Kada provri, nasuti puding i kuvati tri minuta, te skloniti sa vatre.
U vruć puding ubaciti puter da se istopi, a zatim dodati i izlomljen keks. Sve dobro izmešati i na kraju dodati jagode isečene na krupnije komade.
Smesu toplu sipati u tepsiju obloženu folijom i ostaviti da se ohladi.
Umutiti rashlađenu slatku pavlaku i zasladiti po potrebi. Sipati kiselu pavlaku i sve dobro izmešati kašikom.
Ohlađen kolač prebaciti na tacnu i premazati pavlakom.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu