Potrebno je:

- 2 jabuke

- 1 kašika smeđeg šećera

- 2 prstohvata muškantnog oraščića

- 500 g odmrznutog lisnatog testa

- brašno za posipanje

- 1 šolja rendanog čedar sira

- 1 jaje, lagano umućeno

Priprema

- Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Oljuštite i iseckajte jabuke, pa ih stavite u činiju. Pospite šećerom i muškantnim oraščićem.

- Postavite testo na površinu prethodno posutu brašnom. Isecite testo na osam delova.

- Jabuke pospite na polovinu svakog kvadrata. Odmerite 3/4 šolje sira i pospite ga po jabukama. Preklopite testo tako da dobijete trouglove. Pritisnite da biste pričvrstili.

- Pažljivo ih prenesite na pleh. Premažite svaki trougao jajetom. Prorežite na površini mali deo testa. ostatak sira pospite na vrh.

- Pecite dok pecivo ne porumeni, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi nekoliko minuta, a potom servirajte.

Probajte i...