Potrebno je:
- 2 jabuke
- 1 kašika smeđeg šećera
- 2 prstohvata muškantnog oraščića
- 500 g odmrznutog lisnatog testa
- brašno za posipanje
- 1 šolja rendanog čedar sira
- 1 jaje, lagano umućeno
Priprema
- Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Oljuštite i iseckajte jabuke, pa ih stavite u činiju. Pospite šećerom i muškantnim oraščićem.
- Postavite testo na površinu prethodno posutu brašnom. Isecite testo na osam delova.
- Jabuke pospite na polovinu svakog kvadrata. Odmerite 3/4 šolje sira i pospite ga po jabukama. Preklopite testo tako da dobijete trouglove. Pritisnite da biste pričvrstili.
- Pažljivo ih prenesite na pleh. Premažite svaki trougao jajetom. Prorežite na površini mali deo testa. ostatak sira pospite na vrh.
- Pecite dok pecivo ne porumeni, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi nekoliko minuta, a potom servirajte.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna