Potrebno vam je:
Za podlogu:
100 g mlevenog keksa
60 g otopljenog maslaca
1 kašika šećera
¼ kašičica cimeta
Za fil:
500 ml jogurta
150 g šećera u prahu
15 g vanilin šećera
narendana kora 1 limuna
15 g želatina
300 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje - poželji: voće, 100 g čokolade...
Priprema:
U mleveni keks dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promešajte. Smesu od keksa utisnite u kalup za tortu prečnika 20 cm i stavite u frižider.
Želatin potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri (sledite uputstvo na pakovanju). U posudu sa jogurtom dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i narendanu limunovu koricu pa sve kratko izmiksajte.
Pripremljeni želatin zagrejte na laganoj vatri da se otopi pa dodajte malo jogurta, brzo promešajte i uz stalno mešanje dodajte u činiju sa preostalim jogurtom. Dodajte umućenu slatku pavlaku, promešajte pa stavite u frižider.
Ohlađenu tortu ukrasite narendanom čokoladom i(li) voćem.
Probajte i:
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci