Potrebno vam je:

Za podlogu:

100 g mlevenog keksa 

60 g otopljenog maslaca 

1 kašika šećera 

¼ kašičica cimeta   

Za fil:

500 ml jogurta 

150 g šećera u prahu 

15 g vanilin šećera  

narendana kora 1 limuna 

15 g želatina

300 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje - poželji: voće, 100 g čokolade...

Priprema:

U mleveni keks dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promešajte. Smesu od keksa utisnite u kalup za tortu prečnika 20 cm i stavite u frižider.

Želatin potopite u hladnu vodu i ostavite da nabubri (sledite uputstvo na pakovanju). U posudu sa jogurtom dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i narendanu limunovu koricu pa sve kratko izmiksajte.

Pripremljeni želatin zagrejte na laganoj vatri da se otopi pa dodajte malo jogurta, brzo promešajte i uz stalno mešanje dodajte u činiju sa preostalim jogurtom. Dodajte umućenu slatku pavlaku, promešajte pa stavite u frižider.

Ohlađenu tortu ukrasite narendanom čokoladom i(li) voćem.

Probajte i: