Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana i recepti

Jednostavan recept za čuveni kolač: Lažna mađarica sa keksom (RECEPTI)

Autor Katarina Markovic
Autor Katarina Markovic

Ukoliko niste vešti sa pripremom kora, donosimo vam recept za kolač koji ima praktično isti ukus kao čuvena mađarica.

Izvor: Foto: Shutterstock

U onim situacijama kad nemamo dovoljno vremena, a možda i nismo previše spretni u pečenju kora, ovaj recept za lažnu mađaricu nam dođe kao pun pogodak.

Pitate se kakva bi to mogla biti lažna mađarica? Radi se o finom čokoladnom kolaču u kojem dominira keks, a koji se napravi dok ste rekli keks! Iako izgledom baš i ne liči na pravu mađaricu, ukusom je skoro kao njen brat blizanac. Jeste li već negde probali lažnu mađaricu?

Potrebno vam je:

200 g čokolade za kuvanje

800 ml vode

5 kašika šećera

250 g maslaca

1 kg keksa

Za čokoladnu glazuru:

200 g čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

Priprema:

1. U posudu stavite vodu, šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuva, skinite s vatre i dodajte keks.

2. Mešajte dok se smesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tečnost. Kako budete mešali, keks će se lomiti.

3. Izlijte smesu u dublji pleh veličine 30x40 cm.

4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatku pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Prelijte glazuru preko kolača.

5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, kolač isecite i poslužite.

Probajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica