U onim situacijama kad nemamo dovoljno vremena, a možda i nismo previše spretni u pečenju kora, ovaj recept za lažnu mađaricu nam dođe kao pun pogodak.
Pitate se kakva bi to mogla biti lažna mađarica? Radi se o finom čokoladnom kolaču u kojem dominira keks, a koji se napravi dok ste rekli keks! Iako izgledom baš i ne liči na pravu mađaricu, ukusom je skoro kao njen brat blizanac. Jeste li već negde probali lažnu mađaricu?
Potrebno vam je:
200 g čokolade za kuvanje
800 ml vode
5 kašika šećera
250 g maslaca
1 kg keksa
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
Priprema:
1. U posudu stavite vodu, šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuva, skinite s vatre i dodajte keks.
2. Mešajte dok se smesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tečnost. Kako budete mešali, keks će se lomiti.
3. Izlijte smesu u dublji pleh veličine 30x40 cm.
4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatku pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Prelijte glazuru preko kolača.
5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u frižider. Kad se dobro ohladi, kolač isecite i poslužite.
Probajte i...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.