Potrebno vam je:

150g brašna

175g + 60g šećera 

35g kakaa

125 ml grčkog jogurta

50g rastopljenog maslaca

3 jaja

1 i po kašičica ekstrakta od vanile

75g čokolade

3 kašike ulja

25g listića badema

1/2 kašičice sode bikarbone

1/4 kašičice soli

175g krem sira

Priprema

Zagrejte rernu na 190°C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama.

Čokoladu naseckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite.

U jednoj činiji pomešajte krem sir, 60g šećera, jaje i 1 kašičicu ekstrakta vanile.

U drugoj većoj činiji pomešajte brašno, 175g šećera, kakao, sodu bikarbonu i so.

U trećoj činiji pomešajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, pola kašičice ekstrakta vanile i ohlađenu smesu čokolade i maslaca.

Mokre sastojke dodajte suvima i pažljivo promešajte toliko da se sjedine.

Testom napunite korpice za mafine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smesu sa sirom i lagano nožem promešajte. Pospite listićima badema.

Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta u kalupu, pre nego što ih izvadite.

Probajte i: