Potrebno vam je (za 4 osobe):
500 g filea pilećih prsa
200 g šampinjona
200 g šargarepe
150 g graška
100 g luka
350 ml pilećeg bujona
100 ml mleka
2 kašike brašna
½ kašičice soli
¼ kašičice bibera
prstohvat timijana
2 kašike maslinovog ulja
250 g lisnatog testa
1 žumance, 1 kašika vode – za premazivanje
Priprema:
Piletinu isecite na manje komade. Naseckajte šargarepu na kockice, a šampinjone i luk sitno naseckajte.
U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje pa pržite piletinu dok ne dobije lepu boju. Izvadite piletinu iz tiganja pa na istoj masnoći dinstajte pripremljeni luk, nakon 2 minuta dodajte mu šampinjone i nastavite da dinstate dok sva tečnost ne ispari.
U tiganj vratite piletinu i dodajte šaragrepu, grašak i začine, dobro promešajte, sipajte bujon i kuvajte 15 minuta. U međuvremenu promešajte mleko sa brašnom. Dodajte mešavinu mleka i brašna piletini i kuvajte još par minuta dok ne počne da se zgušnjava.
Sklonite sa šporeta i stavite smesu u vatrostalnu posudu. Lisnato testo razvijte na pola centimetra debljine, prekrijte posude sa piletinom. Viljuškom utisnite testo da se zalepi uz ivicu posude.
Umutite žumance sa kašikom vode, premažite testo pa stavite da se peče u ranije zagrejanu rernu.
Pecite na 200 °C oko 20 minuta ili dok testo nije pečeno.
Probajte i:
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu
Može li beba da liči na surogat majku? Evo šta je važno i od koga nasleđuje genetiku