Iznenadite svog rođendanca i goste tart tortom koju možete napraviti u različitim oblicima! U nastavku pročitajte recept, a u našoj galeriji potražite ideje za dekoraciju ove moderne poslastice!
Potrebno je:
Za keks kore
220 g putera
2 kašike maslinovog ulja
1 jaje
140 g šećera u prahu
450 g mekog brasna (30 g sačuvajte za kraj ako vam baš bude trebalo)
prstohvat soli, kašika vanile, korica limuna
Za kremu
12o g putera
300 g krem sira ili maskarpone sira
1 šolja šećera u prahu
korica limuna, vanila ili druga aroma po ukusu
Dekoracija po izboru
Priprema
1. Penasto umesiti puter, jaje, ulje i šećer. Dodavati brašno po potrebi. Umesiti glatko testo.
2. Ostaviti u frižider da se testo odmori jedan sat. U međuvremenu izrezati oblike od papira, za veličinu i oblik torte.
3. Testo podeliti na dva dela, jedan deo vratiti u frižider a od drugog izrezati oblik koji želimo, tako što prislonimo papir na razvaljano testo i izrežemo nožem okolo.
4. Peći na 200 C nekih 10 minuta, u zavisnosti od rerne ili debljine testa koje ste razvaljali.
5. Filujte u potpunosti ohlađene kore i dekorišite po želji.
Evo nekoliko ideja...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.