Bliži se vreme posta i svi smo u potrazi za posnim slatkišima. Izdvojili smo za vas jednu kremastu tortu za koju vam neće biti potrebna rerna.
Potrebno je:
500 g mlevenog posnog keksa
300 g šećera u prahu
250 g margarina
300 g mlevenih oraha
150 g čokolade za kuvanje
300 ml gaziranog soka od pomorandže
1,5 kg banana
posni šlag
Priprema
Margarin i šećer u prahu izmiksajte. Dodajte mlevene orahe i nastavite sa miksanjem, a onda dodajte mleveni keks i sok.
Promešajte da smesa postane kompaktna. Podelite u dve posude. U jedan deo dodajte istoljenu čokoladu.
Tu istu smesu sa čokoladom stavite u kalup od 24 cm. Preko u krug rasporedite cele banane. Preko banana stavite smesu iz druge činije.
Šlag umutite po uputstvu sa pakovanja i premažite tortu ili dekorišite po želji.
PROBAJTE I...