Potrebno je:
1kg raštana
1 kg junećeg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
1/2 vezice celera
6-7 čena belog luka
malo bibera
malo soli
1,5 kašika biljnog začina
100 g pančete
100 g pirinča
Za zapršku:
2 kašike ulja
2 kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
Priprema
Listove raštana oprati pa ih staviti u vrelu vodu 2-3 minuta da omekšaju. Ostaviti da se ocede.
U šerpu staviti malo ulja i dodati sitno seckanu pančetu da se malo proprži.3
Šargarepu, crni i beli luk i celer staviti u blender i dobro isitniti.
Svo seckano povrće dodati pančeti i malo dinstati. Zatim dodati, biber, so, biljni začin, mleveno meso i pirinač. Dinstati 10 minuta.
Filovati listove raštana i redati u veću šerpu. Naliti vodom i staviti da se kuva 1,5 sat. Kad je sarma kuvana, napraviti zapršku i preliti preko sarmica.
Prijatno!
Savet: Umesto raštana možete koristiti kiseli kupus, blitvu, zelje...
PROBAJTE I...
Jedan simptom trudnoće povezan s pametnijim bebama: Nije prijatan, ali donosi nekoliko prednosti
Žensko ime koje moderne mame obožavaju: Ima 7 slova i čak 3 različita značenja
Trudna je 17 godina, ima desetoro dece: Ljudi oduševljeni kako izgleda, ali jedno joj zameraju
Mi smo stare mame: Imaćemo 60 kad nam deca završe školu, iživele smo se i sada živimo za njih
30 najčudnijih starih srpskih imena: Potpuno su zaboravljena, a imaju predivna značenja