Vaši ukućani rado će jesti ribu pripremljenu na ovaj način.
Riba je jedna od najzdravijih namirnica i svaki nutricionista i lekar bi vam preporučio da vam bude redovna na meniju.
Sastojci:
1 kilogram smrznute skuše
1 kilogram krompira
150 ml belog vina
150 ml vode
150 ml maslinovog ulja
4 češnja belog luka
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica soli
5-6 zrna bibera
1/2 kašičica mlevenog bibera
1 grančica naseckanog peršuna
2 grančice ruzmarina
Priprema:
Odmrznite skušu, očistite je od iznutrica i operite.
Ocedite i posolite sa svih strana.
Posudu za pečenje premažite uljem.
Krompir isecite na kriške i složite po dnu posude.
Ribu postavite na krompir te ispecite u zagrejanoj rerni na 200 Celzijusa oko 20 minuta.
Dok se skuša peče, priprepmite preliv.
U odgovarajućoj posudi promešajte sve sastojke i ostaviti na vatri da proključa.
Zatim, nakon 20 minuta izvadite ribu i krompir prelijte vrelim prelivom.
Posudu s ribom i krompirom vratite još 15 minuta da se peče u rerni.