Riba je jedna od najzdravijih namirnica i svaki nutricionista i lekar bi vam preporučio da vam bude redovna na meniju.

Sastojci:

1 kilogram smrznute skuše

1 kilogram krompira

150 ml belog vina

150 ml vode

150 ml maslinovog ulja

4 češnja belog luka

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica soli

5-6 zrna bibera

1/2 kašičica mlevenog bibera

1 grančica naseckanog peršuna

2 grančice ruzmarina

Priprema:

Odmrznite skušu, očistite je od iznutrica i operite.

Ocedite i posolite sa svih strana.

Posudu za pečenje premažite uljem.

Krompir isecite na kriške i složite po dnu posude.

Ribu postavite na krompir te ispecite u zagrejanoj rerni na 200 Celzijusa oko 20 minuta.

Dok se skuša peče, priprepmite preliv. 

U odgovarajućoj posudi promešajte sve sastojke i ostaviti na vatri da proključa.

Zatim, nakon 20 minuta izvadite ribu i krompir prelijte vrelim prelivom.

Posudu s ribom i krompirom vratite još 15 minuta da se peče  u rerni.