Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz ugla jedne svekrve: Lista stvari kojih bi snaje trebalo da se pridržavaju

Već je poznato da je odnos snaje i svekrve skoro pa uvek problematičan. Neki veruju da taj odnos nikako ne može da se popravi a jedna svekrva je rešila da bude iskrena i kaže šta je to što bi svaka snaja trebalo da zna.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svekrve uzvraćaju "udarac". Jedna od njih je pokušala da progovori u svoje ime, ali će se verovatno većina pronaći u napisanom tekstu.

"Kao žena sa pravim iskustvom rešila sam da reagujem na ono što se stalno piše na internetu, a odnosi se na svekrve. Sa ciljem da se odnos snaja-svekrva poboljša i ja sam rešila da napišem listu stvari kojih bi snaje trebalo da se pridržavaju":

Ne govori mi "Uvek si dobrodošla"

Povezane vesti

Ukoliko tako ne misliš, ne govori to. Nisam nikada ni pomislila da treba da ugovorim sastanak sa svojim detetom i unucima, ali ukoliko će to da poboljša naš odnos, počeću da zakazujem viđenja.

Znam, shvatam da je nepristojno da se bez najave ode kod nekog, ali iz nekog razloga se vi nikada ne javljate na telefon. Eto tako. Јаvljajte se na prokleti telefon. Ја nisam neko ko pokušava da vam proda nov tepih ili da vam ponudi novu telefonsku pretplatu. Ja sam majka tvog supruga, baba tvoje dece. Моžeš mi pokazati gram poštovanja time što ćeš podići slušalicu i reći mi: Izvini, ne mogu sada da razgovaram, imam puno posla. Razumeću.

Obožavam unuke, ali nisam besplatno obdanište

Povezane vesti

Nasuprot onome što ti i moj sin mislite, ja imam svoj život. Ukoliko želite da čuvam decu, prvo me morate obavestiti, kako bih ja promenila svoj raspored i planove. Ukoliko želite da poštujem vaše vreme i prostor (kao pod tačkom 1), i ja očekujem istu pristojnost sa vaše strane. Obećavam da ću se javiti na telefon kada me pozovete.

Ponašaj se kao odrasla osoba, ne govori mi iza leđa

Sigurna sam da moj sin ne želi da bude između dve vatre, kao što ni ti ne bi želela, pa ukoliko imaš problem sa mnom, skupi hrabrost i dođi da razgovaramo.

Povezane vesti

Pasivno-agresivno ponašanje je ipak agresivno (i nepristojno)

Molim te da mi ne deliš komplimente kako lepo izgleda moja kuća, a potom da dodaš komentar kako bi voleli da imate više vremena za uživanje i odmor sa decom, umesto da čistite. Imate malu decu. Ja nemam, to vreme je prošlo. To je prilično jednostavan koncept. Моја kuća nema cilj da te opominje o tvojim veštinama u domaćinstvu. Svaka kuća je za sebe.

Nemoj mi kupovati odeću ili predmete ukoliko se drastično razlikuju od mojih

Povezane vesti

Nije lepo komentarisati poklone, ali mislim da je prilično jasno da obe kupujemo na veoma različitim mestima. Nisam sigurna gde pripadaju ti suveniri koje mi donosite, ali svakako ne pripadaju mojoj kuhinji. 

Ukoliko želim da obasipam unuke poklonima, to je zato što ih volim i u mogućnosti sam da to radim

То je moj novac i moja je stvar gde ću ga potrošiti.

Želim da moj sin ima srećan brak, ali treba da znaš da sam ja majka

Povezane vesti

I uvek ću biti majka. Ako se zbog smrti, razvoda ili napuštanja vas dvoje raziđete, ja ću biti ta koja će sakupiti deliće uništenog. Vaša deca će odrasti jednog dana, a onda ćeš shvatiti o čemu ti govorim.

Shvataš da sam ja rodila čoveka za kog si ti odlučila da se udaš, zar ne?

Моžda ne razumem trendove modernog roditeljstva i psihološka istraživanja na tu temu, ali imajući u vidu tvoju odluku da se udaš za mog sina, znači da mora da sam uradila nešto dobro.

Povezane vesti

Ne moraš da osuđuješ svaku moju reč i oprosti mi ukoliko sam preterala sa savetima, ali imam godine i godine iskustva iza sebe. Nešto od toga mora da je vredno. Možda nije loše da s vremena na vreme poslušaš neki od njih.

Nasuprot onome što misliš, ne pokušavam da te kontrolišem ili osuđujem

Samo želim da moj sin bude srećan i da ima dobar život, a isto želim i tebi i unucima. Moj sin je tvoj suprug, ali je on još uvek nečiji sin, brat, ujak, unuk i otac, sve u jednom. Моraš da ga deliš sa drugima, bez obzira da li ti se to dopada ili ne. Moraš biti razumnija što se te teme tiče. Ja sam naučila da moram biti.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica