Potrebno vam je:

Za koru:

- 5 žumanaca

- 1 čaša šećera (merica je čaša od kiselog mleka)

- 1 čaša mleka

- 1 čaša ulja

- 1 i po čaša brašna

- 1 prašak za pecivo

- 2 kašike kakaa

Za fil:

- 5 belanaca

- 15 kašika šećera

Za preliv:

- 100 g čokolade

- 4 kašike šećera

- 4 kašike mleka

- 1 kašika margarina

Priprema:

Kora: Postepeno mutiti jaja i šećer, pa dodavati mleko, brašno, ulje, prašak za pecivo i kakao. Kad je sve umućeno u glatku smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Fil: Belanca penasto umutiti sa šećerom tako da se dobije čvrts šne. To sipati na toplu koru. Isključiti rernu i sušiti. Kad je smesa dovoljno čvrsta izvaditi iz rerne. Kad se prohladi preliti sa glazurom napravljenom od čokolade, šećera, mleka i margarina.

Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Iseći na kocke i služiti hladno.

Probajte i: