Potrebno vam je:
Za koru:
- 5 žumanaca
- 1 čaša šećera (merica je čaša od kiselog mleka)
- 1 čaša mleka
- 1 čaša ulja
- 1 i po čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa
Za fil:
- 5 belanaca
- 15 kašika šećera
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 1 kašika margarina
Priprema:
Kora: Postepeno mutiti jaja i šećer, pa dodavati mleko, brašno, ulje, prašak za pecivo i kakao. Kad je sve umućeno u glatku smesu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Fil: Belanca penasto umutiti sa šećerom tako da se dobije čvrts šne. To sipati na toplu koru. Isključiti rernu i sušiti. Kad je smesa dovoljno čvrsta izvaditi iz rerne. Kad se prohladi preliti sa glazurom napravljenom od čokolade, šećera, mleka i margarina.
Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Iseći na kocke i služiti hladno.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.