Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korisni saveti za uređenje doma: Dizajnerski trikovi koji će vam 'povećati' kupatilo

Teško je urediti malo kupatilo, tako da ono bude i lepo i funkcionalno. Pogledajte na koji način možete vizuelno da uvećate prostor.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Male prostore je dosta teže urediti i opremiti, posebno kada je reč o kupatilu. Mašina za veš, lavabo samo su neke od obaveznih stvari koje treba da "ugurate" u nekoliko kvadrata.

Ali, uz pomoć nekoliko korisnih saveta i vaš prostor može da bude moderan, lep i funkcionalan.

Boje

Boja je jedna od veoma važnih stvari na koje treba da mislite ako želite da mali  prostor učinite vizualno većim i efektnijim. Izbegavajte tamne i zagasite boje na velikim površinama jer one zatvaraju i smanjuju prostor.

Bazirajte se na belu, krem ili svetlo sivu te je iskombinujte uz samo jedan mali detalj u žarkoj boji poput komada zida iza ogledala ili čak celog, površinom najmanjeg zida. Boje možete ubaciti i u obliku detalja poput slika na zidu, vaza, zavesa, peškira ili posude za sapun i četkice.

Povezane vesti

Uzorci

Uzorci poput šara, prugica, kockica ili cvetnih detalja kojih ima u obliku ukrasnih pločica su pravo osveženje u malom  prostoru. Ali, ne preterujte jer je tanka granica između lepote i kiča.

Za malo kupatilo dovoljno je samo da jedan zid ili segment zida ukrasite  redom pločica sa uzorkom i to vodoravnim- ako želite da proširite prostor i  naglasite  visinu prostora.

Isto tako, platneni detalji poput zavesa mogu biti vrlo efektni u malom kupatilu.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica