Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je bezbeno piti kafu staru nekoliko sati?

Da li i vi tek popodne stižete da srknete kafu koju ste skuvali prepodne? Pročitajte da li je to dobra ideja...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Polako osećate umor. Ostalo je još par sati do kraja radnog vremen ili ste se setili da ste još jutros skuvali kafu koju niste stigli da popijete...

U tom trenu posegnete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se "Da li je pametno da je popijem"? Evo odgovora na pitanje!

Povezane vesti

1. Što ako se radi o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može biti dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj prostoriji više od par sati – skuvajte sebi novu kafu!

2. Menja li se ukus kafe?

Baš kao što zrna kafe ostaju sveža otprilike 2 nedelje, tako i skuvana kafa može promeniti ukus nakon 30-ak minuta, a nakon toga imate otprilike 4 sata pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", prenosi yahoo.com, što će rezultirati lošim ukusom napitka.

Povezane vesti

3. Da li će mikrotalasna uništiti bakterije iz kafe

Mikrotalasna će ubiti bakterije, ali s obzirom da zagreva sadržaj od spolja prema unutra, vrlo verovatno će nekoliko "paketića" bakterija ipak ostati, pa se ne bi trebalo da se oslanjate na ovu tehniku.

4. Da li se kvari voda u kojoj je kuvana kafa?

Voda upija ukuse iz okoline i samim time oni se menjaju, ali čak i ako se ne čuva poklopljena u frižideru, čaša vode se može popiti i nakon nekoliko dana.

5. Da li je sigurno piti kafu "staru" nekoliko sati?

Crna kafa je sigurna za piće, mada verovatno neće imati jednako dobar ukus. Ako ste u nju stavili mleka, bolja je ideja da skuvate novu šoljicu kafe, ali ako ste odlučni onda bi bilo najbolje kafu prethodno zagrejati u mikrotalasnoj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica