Potrebno vam je:
5-6 krompira
200 g šunke ili slanine
30 ml ulja
100 ml vode
kašičica majčine dušice
karbonara sos (gotov ili domaći)
30 ml svežeg mleka
70 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir oljuštiti i iseći na krugove. Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom. Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana. Kad skinete foliju s posude, prelijte krompir sosom i vratite u rernu na 5 minuta.
Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.
Prijatno!
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.