Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najukusniji prilog svakom jelu: Kremasti karbonara krompir

Stalno ćete ga praviti.

  Izvor: Foto: Profimedia

Potrebno vam je:

5-6 krompira

200 g šunke ili slanine

30 ml ulja

100 ml vode

kašičica majčine dušice

karbonara sos (gotov ili domaći)

30 ml svežeg mleka

70 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Krompir oljuštiti i iseći na krugove. Ređati u posudu za pečenje zajedno sa sitno iseckanom šunkom. Preliti uljem i sa malo vode, pokriti folijom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Za to vreme umutite prah za sos sa mlekom ili napraviti domaći od pavlake, jaja i parmezana. Kad skinete foliju s posude, prelijte krompir sosom i vratite u rernu na 5 minuta.

Nakon toga izvadite i pospite narendanim kačkavaljem, pa opet vratite u rernu dok se kačkavalj ne zapeče.

Prijatno!

Probajte i:

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica