Ukusno i hranljivo, jaje samostalno obezbeđuje kompletan obrok, ili je glavni sastojak mnogih jela, koja bez njega ne bi bila ista. Ova namirnica je visokog nutritivnog nivoa jer sadrži čak petnaest vitamina i minerala.

Kao izvor proteina, jaje može potpuno da zameni meso, čak ima veću biološku vrednost. Relativno je niske kalorijske vrednosti, lako svarljivo.

Može da se pripremi na mnogo načina, a kada se jajima doda povrće, obrok postaje kompletan i obezbeđuje sve potrebne nutrijente za zdrav početak dana.

Za pripremu pite od jaja i povrća potrebno vam je onoliko jaja u zavisnosti od toga za koliko ljudi pripremate doručak, a od povrća paprike, krastavac, tikvice, luk, brokoli, ali i svo drugo koje imate u frižideru ili špajzu.

Priprema:

Razbijte jaja, umutite viljuškom, posolite, dodajte seckane krastavčiće, kašičicu ajvara, po želji još neko seckano povrće, sjedinite i sipajte u dublji tiganj sa zagrejanim maslinovim uljem. Ispecite, secite na trouglove i poslužite uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

Probajte i: