Teško je pronaći porodicu u kojoj nije bila tradicija kolač preliven čokoladom i uvaljan u kokos. Pogađajte, reč je o dobrom starom čupavcu kojeg retko ko može da odbije. Jednostavnom receptu možete dodati samo jedan sastojak koji će obogatiti njegov ukus.

Potrebno je:

4 kašike brašna

4 jaja

2 kašike šećera

2 kašike ulja

2 čaše jogurta

prašak za pecivo

višnje (po želji)

400 g čokolade

4 dcl mleka

400 g kokosa

Priprema

Za početak odvojte žumanca od belanaca.

Brašno, jogurt, ulje, šećer, žumanca i prašak za pecivo izmiksujete pa na kraju lagano umešajte u belanca koja ste prethodno umutili.

Pleh premažite uljem, pospite brašnom i dodajte smesu za kolač. Ubacite očišćene višnje i pecite na 180 stepeni 40 minuta.

Otopite čokoladu s mlekom. Za to vreme ohladite kolač, izrežite na kockice i umočite u otopljenu čokoladu pa uvaljajte u kokos.

Uživajte!

PROBAJTE I..