Od sladoleda i brašna može da se napravi savršeni dezert. Dva prava sastojka donose pravi gurmanski užitak, i to za kratko vreme. Poslastica koja se priprema se brzo, a čim je jednom probate, brzo ćete poželeti da ponovo pripremite ovaj slatki hleb.

Potrebno je:

220 g otopljenog sladoleda (izbegavajte one sa niskim procentom masti i one bez mleka),

200 g brašna,

prašak za pecivo.

Po želji možete da dodate čokoladne mrvice ili šarene mrvice za ukrašavanje.

Priprema

Zagrejte pećnicu na 175 stepeni. U posudu sipajte  brašno, prašak za pecivo, sladoled i dodatne sastojke, poput čokoladnih mrvica i onih za ukrašavanje. Dobro promešajte sastojke. Činiju obložite papirom za pečenje, a potom u nju sipajte smesu. Ravnomerno je rasporedite. Pecite od 35 do 40 minuta. nakon pečenja sačekjate da se hleb ohladiti, a potom ga isecite. I uživajte!