Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 kriterijuma za odabir savršenog dvoseda na razvlačenje

Pogledajte sedam stvari na koje treba da obratite pažnju prilikom kupovine kauča na razvlačenje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Bilo da živite u malom stanu ili vam je s vremena na vreme potreban još jedan ležaj za goste, kauč na razvlačenje nikada nije na odmet. Da bi kauč uspešno ispunjavao potrebe, mora istovremeno da bude funkcionalan i udoban.

A kako kasnije ne biste bili nezadovoljni pogledajte šta je sve važno prilikom odabira dvoseda na razvalčenje:

1. Mesto stanovanja 

Iako postoje modeli različitih veličina, kaučevi na razvlačenje generalno su znatno teži od običnih kaučeva. To je, naravno, rezultat toga što sadrže i mehanizme za razvlačenje i madrac.

Upravo je zbog toga važno da uzmete u obzir mesto gde živite i kakve su vam mogućnosti kad je reč o prevozu dvoseda. Ako imate kuću, kauč na razvlačenje odlična je opcija. Sa druge strane, ako živite, na primer, na sedmom spratu zgrade, dopremanje jednog takvog dvoseda možda se ispostavi prekomplikovanim. 

Dakle, prvo razmislite i prevozu, pa ukoliko nemate svoj tražite prodavnice koje nude prevoz, postojanju lifta, i eventualnoj pomoći oko dopremanja dvoseda do stana.

Povezane vesti

2. Prostor

Pre nego što krenete u biranje svog novog dvoseda, odredite gde biste ga smestili. Uzmite metar i izmerite širinu, dubinu i visinu kojom raspolažete. Moraćete da uračunate i prostor koji će kauč popuniti kada je razvučen.

Nakon što obavite merenje, možete da krenete u potragu. Dvosedi na razvlačenje su veoma širok pojam, pogotovo kad se u obzir uzmu različite vrste mehanizama, madraca i materijala.

Saveti koji slede trebalo bi da vam pomognu da odabrate idealan model za vaš prostor i potrebe.

3. Mehanizam

Naravno, vi ne morate da znate koje sve vrste mehanizama postoje, ali prilikom odabira imajte na umu dve stvari:

Važno je koliko ga je jednostavno razvući i skupiti, i dok u prodavnici isporobavate da ga razvučete, obratite pažnju da li se čuju škripavi zvukovi. Naravno, izabraćete onaj za koji vam ne treba mnogo snage da ga namestite. Takođe, obratite pažnju da kauč nema oštre ivice koje bi mogle da vam oštete posteljinu.

Povezane vesti

4. Dušek

Ako ćete svoj kauč na razvlačenje da koristite kao krevet za goste, želećete da bude udoban. U svakom slučaju morate da ga razvučete i isprobate udobnost madraca pre nego što donesete konačnu odluku.

Danas, pored madaraca sa oprugama, dostupni su i oni proizvedeni od memorijske pene koji su znatno udobniji, ali i dugotrajniji. Još je dobro da znate da sa madracem sa oprugama rizikujete da se opruge olabave, oštete ili čak iskoče, nakon čega je mardac neupotrebljiv.

5. Materijali

Kad je reč o kaučevima, materijali kojima su presvučeni od velike su važnosti. Ako imate decu ili će vam kauč stajati u blizini kuhinje ili trpezarije i znate da će se često prljati - obična tkanina nije dobar izbor. Danas u ponudi postoje različiti "perivi" štofovi, ili bar oni koje je lakše očistiti, a možda najbolja opcija je da se uloži u kožni kauč sa kog se mrlje samo jednostavno obrišu.

Takođe, konstrulcija kauča na razvlačenje trebalo bi da budu izrađeni od kvalitetnog drveta. Ako želite da vam dvosed potraje godinama, najbolje bi bilo da odaberete neki izrađen od isušenog drveta, pošto se ono ne krivi i ne savija s vremenom.

6. Udobnost jastuka

Udobnost je jedan je od najvažnijih faktora kod kaučeva na razvlačenje, ali ne samo za ležanje, nego i za sedenje. Zato kada budete u prodavnici razvlačili krevet i isprobavali mehanizam i njegovu udobnost kada na njemu ležite, ne zaboravite da isprobate i jastuke.

Povezane vesti

7. Izgled

Dvosedi na razvlačenje imaju dvostruku funkciju, praktičnost i udobnost, i najvažnije je da obe ispunjavaju vaše kriterijume. Ali zašto da se ne uklope i u ostatak enterijera.

Prilikom kupovine odlučite se za boju ili nijansu koja preovladava u prostoriji u koju ćete ga smestiti, ili pak, ako vam je prostorija bela ili bež, dvosed je idealan komad nameštaja koji "trpi" jaču boju koja će u potpunosti osvežiti prostor.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica