Potrebno je:

- 500g pilećih grudi

- začini po izboru – so, biber, vegeta, bosiljak, peršun

- 1 limun

- 1 jaje

Preliv:

- 2-3 kašike kikiriki putera

- šolja pileće supe

- malo svežeg peršuna

Ukoliko hoćete da napravite sami kikiriki puter, u blenderu pomešajte 350g kikirikija i 10 kašika ulja. Meljite dok ne dobijete kremastu smesu.

Priprema

Uključite rernu na 250 stepeni i pustite da se zagreje dobro. U međuvremenu, iseckajte pileće meso na sitne komade i ubacite ga u blender. Dodajte jaje i začine po izboru. Blendirajte dok se svaki komad mesa ne ispasira. Prespite smesu u činiju ili je direktno vadite iz blendera i pravite kuglice. Da vam se meso ne bi lepilo, radite to mokrim rukama. Možete ih uvaljati i u prezle.