Potrebno je:
1 šolja svežeg voća- obično bobičastog (borovnice, maline, kupine), ali mogu i breskve, šljive ili kajsije
4 kašičice čia semenki (što ih više dodate, džem će biti gušći).
1 kašika javorovog sirupa
2 kašičice limunovog soka
prstohvat soli.
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, verovali ili ne, vaš džem je spreman.
Savet plus: Na početku stavite četiri kašičice čia semenki, pa kad napravite džem stavite ga frižider na oko pola sata i proverite kako vam se dopada. Ako biste ređi, dodajte još voća, ili dodajte još čia semenki ako želite gušći džem.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna