Potrebno je:
200 g keksa
1/2 kg šećera
1/2 l vode za višnje
1/2 kg višanja (sveže ili smrznute)
4 pudinga od vanile
2 dl vode za puding
100 g šlag krema
malo čokolade za dekoraciju
Priprema
1. U dublji pleh poredajte keks.
2. Sipajte šećer i vodu u dublju šerpu i stavite na šporet da proključa. Povremeno promešajte da se šećer otopi.
3. U ključalu vodu dodajte višnje (mogu i smrznute). Ostavite da ključa 10-tak minuta uz povremeno mešanje.
4. Rastvorite puding u 2 dl vode, dodajte u višnje i skuvajte ga. Po potrebi dodajte još malo vode.
5. Kada se fil malo prohladi sipajte ga na keks. Izravnajte ga i ostavite da se ohladi.
6. Kada se fil ohladi, umutite šlag krem i premažite preko fila.
7. Narendajte čokoladu kao dekoraciju i ostavite kolač u frižider da se ohladi. Kolač isecite i poslužite.
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji