Potrebno je:
1 kg mladih krompirića
so
začini po želji
100 ml ulja
Priprema
Krompir očistiti oprati i dobro obrisati da nema vode. U tiganj sipati ulje i ostaviti da se dobro ugreje. Spremiti i poklopac pa ubaciti polako krompir i brzo poklopiti.
Vatru smanjiti na minimum da krompir na sopstvenoj pari omekne. Zatim povećati i krompir lepo zapeći da lepo porumeni sa svih strana. Rešetkastom kašikom povaditi krompir u činiju.
Spremiti začine ja sam koristila peršunov list, timijan, ruzmarin, suvi začin i biber. Sve izmešati i dodati na krompir izmešati i poklopiti da krompir upije mirise.
Krompir možete servirati uz neko meso ili uz nekoliko kriški sira i paradajza. Prijatno!
PROBAJTE I...
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi