Potrebno vam je:
2 jaja
mleko
brašno
1/2 praška za pecivo
začin, so, biber
1 manja tikvica
šunka
Priprema
1. Varjačom umutiti testo malo gušće nego za palačinke.
2. U smesu dodati prethodno narendanu i oceđenu tikvicu i narezanu šunku.
3. Na vruće ulje izliti manje količine smese, pa ih peći s obe strane dok lepo ne porumene. Okretati ih možete plastičnom ravnom četvrtastom kašikom, jer su dosta debele.
4. Pečene palačinke ocediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće.
5. Poslužti uz umake po želji: ajvar, kečap, pavlaku, majonez.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna