Potrebno je:
150 g kvalitetne crne čokolade (ne manje od 70% kakaa)
20 velikih urmi
60 g marcipana (po želji)
20 celih blanširanih badema
Priprema
Čokoladu izlomite na komadiće i stavite u staklenu posudu iznad posude sa ključalom vodom (posuda ne sme da dodiruje vodu). Mešajte dok se čokolada ne istopi, sklonite sa strane.
Presecite sa strane urme i uklonite košpicu. Umotajte malo marcipana (prethodno ga zagrejte da malo omekša) oko badema pa ih stavite u urmu.
Jednu po jednu umočite celu urmu u istopljenu čokoladu i potom ih slažite na papir za pečenje.
PROBAJTE I...
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji
Čudesna beba koja je rođena dvaput: Mami izvađena materica u 20. nedelji trudnoće
Dijabetes u trudnoći opasniji nego što se mislilo? Povećava rizik od 3 razvojna problema kod dece