Potrebno je:
250 grama lisnatog testa (može i jedno pakovanje svežeg lisnatog)
3 jaja (odvojiti belanca od žumanaca)
1 l mleka
8 kašika šećera
4 kašike gustina
1/2 kašike arome od vanile
1 puding od vanile
100 g bele čokolade
1/2 l slatke pavlake
narendane korice limuna i pomorandže
Priprema
Razvaljajte lisnato testo, veličine velikog pravougonog pleha, stavite ga na papir za pečenje i izbockajte viljuškom. Pecite 10-15 minuta na 180°C.
Krem napravite tako što ćete umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst sneg. U 2 dcl mleka razmutite žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendanu koricu. Tu smesu poput pudinga ukuvajte u ostatak mleka. U još vruće dodajte sneg od belanaca mešajući laganim pokretima. Krem izlijte na pečeno lisnato testo i čekajte da se ohladi.
Na ohlađenu smesu namažite umućenu pavlaku u koju ste umešali otopljenu belu čokoladu.
Probajte i: