Potrebno je:

250 grama lisnatog testa (može i jedno pakovanje svežeg lisnatog) 

3 jaja (odvojiti belanca od žumanaca) 

1 l mleka 

8 kašika šećera 

4 kašike gustina 

1/2 kašike arome od vanile 

1 puding od vanile

100 g bele čokolade 

1/2 l slatke pavlake

narendane korice limuna i pomorandže 

Priprema

Razvaljajte lisnato testo, veličine velikog pravougonog pleha, stavite ga na papir za pečenje i izbockajte viljuškom. Pecite 10-15 minuta na 180°C.

Krem napravite tako što ćete umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst sneg. U 2 dcl mleka razmutite žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendanu koricu. Tu smesu poput pudinga ukuvajte u ostatak mleka. U još vruće dodajte sneg od belanaca mešajući laganim pokretima. Krem izlijte na pečeno lisnato testo i čekajte da se ohladi.

Na ohlađenu smesu namažite umućenu pavlaku u koju ste umešali otopljenu belu čokoladu.

Probajte i: