Potrebno je:
250 grama lisnatog testa (može i jedno pakovanje svežeg lisnatog)
3 jaja (odvojiti belanca od žumanaca)
1 l mleka
8 kašika šećera
4 kašike gustina
1/2 kašike arome od vanile
1 puding od vanile
100 g bele čokolade
1/2 l slatke pavlake
narendane korice limuna i pomorandže
Priprema
Razvaljajte lisnato testo, veličine velikog pravougonog pleha, stavite ga na papir za pečenje i izbockajte viljuškom. Pecite 10-15 minuta na 180°C.
Krem napravite tako što ćete umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst sneg. U 2 dcl mleka razmutite žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendanu koricu. Tu smesu poput pudinga ukuvajte u ostatak mleka. U još vruće dodajte sneg od belanaca mešajući laganim pokretima. Krem izlijte na pečeno lisnato testo i čekajte da se ohladi.
Na ohlađenu smesu namažite umućenu pavlaku u koju ste umešali otopljenu belu čokoladu.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna