Potrebno vam je:

4 velika krompira (oguljena i isečena na kockice)

kašika maslinovog ulja

kašika iseckanog belog luka

1/2 kašike mlevene slatke paprike

kašika iseckanog svežeg bosiljka

kašika iseckanog svežeg ruzmarina

1/2 kašike soli

Priprema

Rernu zagrejte na 240 C. Pomešajte maslinovo ulje, beli luk, ruzmarin, bosiljak, peršun, papriku i so, a zatim sve dobro promešajte.

U smesu ubacite kockice krompira i dobro ih uvaljajte. Krompir zatim poređajte na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.

Krompir pecite oko 20 do 30 minuta uz povremeno mešanje, dok dobro ne porumene sa svih strana.

Ovaj prilog se idealno slaže uz sve vrste mesa, ali i uz ribu. Izuzetno je hranljiv i može se preporučiti i kao glavni obrok.

Uživajte u svakom zalogaju aromatičnog krompira.

Probajte i: