Potrebno vam je:
4 velika krompira (oguljena i isečena na kockice)
kašika maslinovog ulja
kašika iseckanog belog luka
1/2 kašike mlevene slatke paprike
kašika iseckanog svežeg bosiljka
kašika iseckanog svežeg ruzmarina
1/2 kašike soli
Priprema
Rernu zagrejte na 240 C. Pomešajte maslinovo ulje, beli luk, ruzmarin, bosiljak, peršun, papriku i so, a zatim sve dobro promešajte.
U smesu ubacite kockice krompira i dobro ih uvaljajte. Krompir zatim poređajte na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.
Krompir pecite oko 20 do 30 minuta uz povremeno mešanje, dok dobro ne porumene sa svih strana.
Ovaj prilog se idealno slaže uz sve vrste mesa, ali i uz ribu. Izuzetno je hranljiv i može se preporučiti i kao glavni obrok.
Uživajte u svakom zalogaju aromatičnog krompira.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna