Ovako pripremljene krompiriće obožavaju Japanci, a serviraju ih i u baru "Harajuku Gyoza" u Australiji, a gosti ih jednostavno obožavaju.
Servira se najčešće sa majonezom i katsuobushijem (morski specijalitet od prokuvanih, fermentisanih i usitnjenih fileta tune ili palamide koji se koristi kao začin za razna jela).
A priprema je voma jednostavna. Napravite pire krompir, uzimate kašikom željenu količinu i oblikujete loptice, a zatim ih stavite u mašinu za testo i rezance.
Odaberite kalup sa širim rupama.
Zatim dobijene dugačke krompiriće ispecite u dubokom ulju.
Uživajte u hrskavom i slanom pomfritu.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna