Ponekad je zaista teško primetiti da ste zapali u rutinu - obraćate pažnju na zdravlje vašeg deteta, čistoću i ishranu, a zaboravljate na njegovo unutrašnje stanje. Kako bi svako jutro i vama i vašim mališanima donelo pozitivnu energiju za nastavak dana i inspiraciju da se završe predstojeće obaveze, obratite pažnju na sledeće:

Jutarnji pozdrav

Potrudite se da započnete dan omiljenom pesmom ili posebnim pozdravom sa detetom. Ova rutina ne bi zahtevala mnogo vremena, a deca je zaista obožavaju.

Jutarnji zagrljaj

Usled mnoštva obaveza, koje uključuju i pripremanje doručka, često se dogodi da zaboravite da zagrlite svoje dete. Njemu je to zaista važno!

Oblačenje

Ovo je izuzetno zanimljiva stavka, koja se posebno važna ukoliko imate ćerkicu. Potrudite se da izdvojite par minuta da joj pomognete oko odabira garderobe za taj dan, ali ne zaboravite da uvažite i njene želje.

Isplanirajte obroke

Proverite imate li sve sastojke za ručak u kući i zamolite dete da vam pomogne u pripremi obroka. Ukoliko ipak nisu svi sastojci na broju, prošetajte sa svojim mališanom do obližnje pijace ili supermarketa.

Zajedno doručkujte

Zdrav doručak, poslužen uz sveže ceđeni sok ili šolju čaja, doprineće osećaju porodične atmosfere već od ranog jutra, a pomoći će vam i da razvijete zdrave navike kod svog deteta.

Planirajte unapred

Ukoliko ste načuli da će temperatura tokom vikenda biti povoljna ili da se očekuje sunce, unapred isplanirajte kako ćete provesti vreme sa detetom.

Ne zaboravite na vreme za igru

Kako vama i vašem detetu pojedine igre ne bi dosadile, potrudite se da se svakog dana bavite nečim novim. Ponekad bi bilo poželjno da suptilno sakrijete određenu igračku kako bi je se dete uželelo.