Potrebno vam je:

- 500g piškota

- 425g višanja iz kompota

- ½ šolje džema od višanja

- 250ml hladne kafe

- 900ml slatke pavlake

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica ekstrakta od vanile

- 5 dkg narendane čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro promešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomešajte ih sa džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile, pa umutite.

4. Pripremite pleh na koji ćete da slažete sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite 6 piškota (ili po potrebi, u zavisnosti od veličine pleha) i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, pa je potom odložite na pleh, isto uradite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote kojima ćete da završite desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite ostatkom pavlake i obilno pospite narendanom čokoladom za kuvanje.

Probajte i: