Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Svake večeri odlazim u krevet obećavajući sebi da ću sutra biti bolja majka': Ispovesti mama koje viču na svoju decu

Majka i blogerka, Dajana Legerman, odlučila je da javno i iskreno piše o trenucima majčinstva o kojima se ne priča, a zbog kojih nas sve grize savest...

  Izvor: Foto: Profimedia

"Osećam se kao najgora osoba ikad kad izgubim strpljenje sa svojom decom. Pretpostavljam da se i mnoge od takođe doživljavaju takve situacije", počinje svoju priču mama Dajana Lagerman za roditeljski portal roomper.com.

"Gubitak kontrole se obično javlja u momentima kada smo previše umorne, iscrpljene ili pod stresom, a ja sam često u tim stanjima od kada imam decu.

Malo iz radoznalosti, a malo da utešim sebe, pitala sam neke mame da mi otkriju da li se i njima dogodilo da izgube strpljenje sa decom, one su me upitale:

"Čekaj, misliš da se to dogodilo samo jednom?!".

Povezane vesti

Naravno, nisam bila nimalo iznenađena njihovim odgovorom. Slatko smo se ismejale kada smo razgovarale o tome koliko je zaista teško uskladiti majčinstvo sa svakodnevnim životom. Pa, nije ni čudo što se svakoj od nas dešava da niotkuda "odlepimo" i na svoju decu. 

I što je najgore, nakon što se izvičemo na njih, osećamo se još gore. Zbog toga svake večeri odlazim u krevet obećavajući sebi da ću svojoj deci sutra biti bolja majka. I naravno, uprkos svim dobrim namerama i obećanjima, svakoj od nas ponovo se dešava da "poludi".

A evo i šta su mi otkrile druge majke tokom mog malog istraživanja:

Viki

"O moj Bože. Pa ja samo za jedno veče pošizim oko 13 puta!"

Povezane vesti

Violeta

"Kada poludim? Onda kada deca ne žele da jedu, kada prosipaju stvari a ne žele da ih počiste, kada razbijaju tanjire ili se previše prskaju dok se kupaju, kada su previše glasni itd. U principu, ja sam majka koja obožava tišinu i koja želi mir i red, svakoga dana. Zašto deca jednostavno ne mogu da mi dopuste da dišem?"

Ana

"Pre nekoliko dana pokupila sam svoju ćerku nakon škole i upitala je kako je provela dan i da li joj se dopao ručak. Rekla mi je da je sve bilo u redu. Najpre sam odgovorila sa 'OK.', ali sam osećala kao da nešto krije od mene - ispostavilo se da je bacila ceo ručak u kantu za smeće. Nisam mogla da se suzdržim. Vikala sam nekontrolisano, ali sam joj na kraju objasnila da me nije iznerviralo to što je uradila sa svojim ručkom, već pokušaj da me slaže!"

Povezane vesti

Monika

"Bili smo u kući prijatelja i moja ćerka nije želela da se ponaša fino ni prema kome. Ne znam zbog čega, ali sam je izblamirala pred vršnjacima i poslala je u ćošak. Kasnije sam se osećala vrlo tužno. Ne znam zašto sam toliko burno odreagovala na nju u javnosti."

Simona

"Kao novoostvarena majka, sećam se da je moj sin bio star 4 meseca kada sam po prvi put izgubila strpljenje. Konstantno je plakao i uopšte nisam spavala. Odšetala sam u drugu sobu i vrištala na sav glas oko 5 minuta, a onda sam i zaplakala jer mi je bilo žao što ne mogu da umirim sopstveno dete."

Svetlana

"Igračke, igračke, igračke - svuda! Pronašla sam Barbikine cipelice u svojoj tašni. Kada zamolim decu da srede sobu, oni se prave da me ne čuju."

Povezane vesti

Viktorija

"Jednom sam sate provela u čišćenju kuhinjskih pločica. Dvadeset minuta kasnije, okrenula sam se i primetila svoje dete koje se zabavljalo propisanjem soli po podu. Baš sam bila srećna."

Andrijana

"Ja svakodnevno imam epizode kada poludim. Dovoljno objašnjenje je to što imam 16-mesečnu bebu, 9-godišnjaka, 13-godišnjaka, muža, psa i kuću koja treba da se očuva!"

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica