Potrebno vam je:
Za biskvit:
5 jaja
5 kašika brašna
1 kašika vanil šećera
2 velike pune kašike kakaa
na vrh noža prašak za pecivo
5 kašika šećera
Za krem:
250 ml slatke pavlake
1 kremfix (učvršćivač za šlag)
2 velike kašike tečnog meda
1 vanil šećer ili limun šećer
Priprema:
Belanca umutite u čvrst sneg. Zumanca umutite sa šećerom, dodajte brašno, kakao i prašak za peciovo i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesi doati dve kašike belanaca i pažljivo promešati. Zatim čitavu smesu presuti u posudu sa belancima i lagano mešati dok se smesa neujednači.
Smasu ravnomerno izliti u veliki pleh (onaj iz rerne) i peći na 180°C 10 minuta. Ostaviti da se ohladi i iseći na pola da se dobiju 2 pavougaonika.
Dok se peče biskvit, umutiti slatku pavlaku, dodati kremfiks, vanil šećei i med.
Krem staviti preko jednog biskvita, pa preklopiti drugim i staviti u frižider na 2 do 3 sata.
Kada se stegne, možete seći na manje pravougaonike kako bi deca mogla da drže u ruci.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna