Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarma u kutiji od sladoleda: Zbog čega je pakovanje hrane u plastičnu ambalažu opasno

Iako ovakve ambalaže stalno prolaze testiranja, potreban je oprez, jer u želji da uštedimo novac, šesto koristimo kutijice od sladoleda, sira i drugih namirnica da u njima skladištimo drugu hranu,a evo zbog čega to ne bismo trebali ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Plastična ambalaža koja se koristi za pakovanje namirnica i pića koja konzumiramo u određenim uslovima može da bude štetna za čovekovo zdravlje.

Prvi problem jeste to što je plastična ambalaža namenjena za jednokratnu upotrebu, dakle, dok ne potrošite hranu koja se u njoj nalazi.

Povezane vesti

Druga stvar je to što se za različite vrste hrane koristi drugačiji tip plastike. Tako kutije u kojima kupujemo sladoled imaju ambalažu koja je bezbedna da se u njoj čuva ledena poslastica na hladnom mestu.

U slučaju da u nju smestite, na primer, topli ručak u želji da ga ponesete na posao, može da dođe do reakcije sa toplotom i otpuštanja nekih štetnih hemikalija.

Povezane vesti

Takođe, plastične kutije od sladoleda nikako nisu podobne da u njih pakujete bilo šta kiselo, poput turšije, jer se ove namirnice s razlogom pakuju u staklene tegle.

Što smo duže izloženi toksinima koji se otpuštaju iz plastične ambalaže, odnosno što duže koristimo neadekvatnu ambalažu za pakovanje hrane, to nam je zdravlje ugroženije. Osim toga, zbog otpuštanja hemikalija u hranu, gubi se ukus i miris, pa to više i nije jelo koje ste spakovali u kutiju.

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica