Potrebno je:
kalup za kuglof
4 jajeta
1 čaša jogurta od 2 dcl
2 ½ čaše brašna
1 prašak za pecivo
150 gr šunke
150 gr feta sira
5 kiselih krastavčića
½ kašikice soli
malo bibera
1 kašikica origana
Za posipanje:
100 gr trapista
Priprema
Umutiti žicom jaja, pa dodati jogurt i ulje i sve još jednom umutiti.
Dodati začine (so, biber, origano), a nakon toga i brašno u koje smo umešali prašak za pecivo. Na kraju, dodati izgnječeni sir, na kockice iseckanu šunku i krastavčiće. Sve dobro izmešati.
Rernu ugrejati na 200°C. Kašikom sipati masu u silikonski kalup. Na kraju rukama pridržati ivicu kalupa i protresti 3 – 4 puta o podlogu, da bi se sve lepo sleglo i namestilo.
Peći kuglof 45 minuta na 200°C.
Izvaditi kuglof iz rerne i prevrnuti ga na tepsiju u koju smo stavili papir za pečenje. Odozgo narendati trapist i vratiti nazad u rernu još 10 minuta.
Nakon pečenja, prohladiti kuglof i poslužiti ga uz kiselo mleko. Prijatno i uživajte!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna