Za testo vam je potrebno:
1kg brašna
1 supena ravna kašika suvog kvasca
1 supena kašika šećera (ko želi slađe testo može i više)
1 prstohvat soli
2 cela jaja + 1 belance (žumance ostavite za premazivanje kiflica)
jogurta koliko je potrebno da se dobije mekano testo
Priprema:
Kad je testo umešeno ostaviti ga u pokrivenoj posudi dok ne udvostruči volumen. Posle toga staviti ga na radni sto predhodno posut brašnom i oklagijom razvaljati na otprilike 1 cm debljine. Tanko premazati celo testo maslacem i zarolati ga u rolat.
Rolat preseći na 4 dela, svaki taj deo razvaljati oklagijom otprilike na debljinu od 1mc i iseći nožem u trouglove. Filovati po želji. Gotove kiflice premazati žumancetom, posuti susamom, makom, kimom, zavisi ko šta voli.
Probajte i: