Sastojci:
Patišpanj
8 jaja
9 kašika griza
6 kašika šećera
1 kesica vanil šećera
1 kašika kakaa
1 kesica praška za pecivo
Za prelivanje
500 ml mleka
500 ml čokoladnog mleka
1 kesica šlaga
Priprema:
Umutiti čvrst sneg od belanaca. U drugoj činiji umutititi žumanca sa šećerom, kakaom i vanilinim šećerom. Dodati umućena žumanca u sneg od belanaca i na kraju griz i prašak za pecivo. Pomešati lagano, da se sjedini, ne mikserom.
Izliti u pleh, podmazan i posut brašnom, peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Mleko zagrejati do ključanja, pa vruć koh lagano preliti vrućim mlekom. Ohladiti i služiti sa šlagom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna