Potrebno vam je:
500 g kora za pitu
1 dl ulja
Za nadev:
350 g sira ( sitnog,švapskog)
150 g kajmaka
2 dl kisele pavlake
so po potrebi
Za preliv:
4 jajeta
1/2 kašičice soli
3 dl mleka
2 dl kisele vode
Priprema:
1. Pomešajte sir sa kajmakom i kiselom pavlakom. Ako imate masniji sir nemojte dodavati kajmak nego stavite celu količinu sira (500g).
2. Veću pravougaonu tepsiju ili vatrostalnu posudu pouljite. Ređajte jednu trećinu kora, svaku prskajte uljem.
3. Rasporedite polovinu nadeva, pa poređajte drugu trećinu kora i njih poprskajte uljem. Nanesite preostali nadev, pa na isti način složite ostatak kora.
4. Oštrim nožem ili pica sekačem isecite složenu pitu na parčad željenih dimenzija.
5. Posebno mikserom umutite jaja sa solju, mlekom i kiselom vodom, a potom prelijte preko.
6. Prekrijte tepsiju folijom i ostavite u frižideru. Nakon 12-18 sati ( kad vam bude odgovaralo) izvadite iz frižidera i stavite u rernu zagrejanu na 180 °C da se peče dok lepo ne porumeni ( oko 35-45 min).
7. Uživajte u domaćoj hrani i kada ste prezaposleni!
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna