Potrebno vam je:

500 g kora za pitu

1 dl ulja

Za nadev:

350 g sira ( sitnog,švapskog)

150 g kajmaka

2 dl kisele pavlake

so po potrebi

Za preliv:

4 jajeta

1/2 kašičice soli

3 dl mleka

2 dl kisele vode

Priprema:

1. Pomešajte sir sa kajmakom i kiselom pavlakom. Ako imate masniji sir nemojte dodavati kajmak nego stavite celu količinu sira (500g).

2. Veću pravougaonu tepsiju ili vatrostalnu posudu pouljite. Ređajte jednu trećinu kora, svaku prskajte uljem.

3. Rasporedite polovinu nadeva, pa poređajte drugu trećinu kora i njih poprskajte uljem. Nanesite preostali nadev, pa na isti način složite ostatak kora.

4. Oštrim nožem ili pica sekačem isecite složenu pitu na parčad željenih dimenzija.

5. Posebno mikserom umutite jaja sa solju, mlekom i kiselom vodom, a potom prelijte preko.

6. Prekrijte tepsiju folijom i ostavite u frižideru. Nakon 12-18 sati ( kad vam bude odgovaralo) izvadite iz frižidera i stavite u rernu zagrejanu na 180 °C da se peče dok lepo ne porumeni ( oko 35-45 min).

7. Uživajte u domaćoj hrani i kada ste prezaposleni!

Probajte i: