Sastojci:

300 g keksa

800 ml mleka

2 kašike brašna

3 kašike gustina

šolja šećera

kašika putera

2 kašike kakaa

dve banane

pola šolje mlevenih orašastih plodova po želji, za ukrašavanje.

Priprema:

U šerpi izmešati praškaste sastojke - brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom.

Stavite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobićete smesu sličnu pudingu. Dodajte puter i kuvajte još malo dok se ne rastopi.

Na radnoj površini ili stolu raširite veći komad providne folije, pa počnite da ređate keks. Poređajte četiri reda po tri keksa, pa premažite skuvanim puding-filom.

Blago razmažite špatulom - nema potrebe da pokrijete baš svaki milimetar keksa, kao ni da redovi keksa budu spojeni. Naprotiv, biće vam lakše ako budu blago odvojeni.

Ponovite postupak sa još jednim redom keksa.

Treći red keksa poređajte, ali sredinu preskočite. U sredinu umesto keksa stavite banane presečene na pola.

Keks regularno namažite filom, i preklopite još jednim redom keksa i takođe namažite čokoladnim filom. Pazite da vam ostane malo fila sam kraj, kako biste premazali gotovu piramidu.

Isto uradite i sa drugom stranom. Ovoga puta morate da pridržavate već podignutu stranu, da se ne bi raspalo. 

Zatim uhvatite foliju i jednu stranu podignite, tako da se keks nasloni na banane.Prebacite foliju preko vrha torte tako da bude pokrivena sa svih strana, pa ako je potrebno, još malo je oblikujte rukama.

Prebacite na tanjir, pričvrstite i bočnu stranu folije, pa ostavite u frižider da se stegne bar 4-5 sati.

Pažljivo uklonite foliju, pa premažite vašu čokoladnu piramidu sa malo preostalog fila.O Pospite tortu mlevenim orašastim voćem po izboru, pažljivo izvadite tortu iz folije, prebacite na tanjir ili poslužavnik i vratite u frižider na još bar dva sata pre služenja. Odsecite okrajke i oduševićete se izgledom! To je to - vaša slasna piramida je gotova!

Detaljan postupak pogledajte u videu!