Sastojci:
Gotove čokoladne kore
500 ml čokoladnog mleka
700 g kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
150 g šećera u prahu
500 g šlaga + 1 kesica
500 ml kisele vode.
Fil:
Umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks. Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Priprema:
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga.
Probajte i:
Nepečene poslastice: Kremasti kolač sa bananom i keksom
Nepečene poslastice: Kremasta plazma torta za svečane prilike (VIDEO)
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji